Ansa on nyt askarrellut hyppytekniikkaa äitiysloman jälkeen, jotta saadaan lihaksisto taas hereille ja hyppy kulkemaan hyvin. Tässä harjoitukset ja kommentit niistä treeneistä, mitä on nyt tehty:

* 23.1.15 Perussarja: 5 hyppyä (rimat 15 cm), välit 6-6-6-6. Tässä ei ongelmia Ansalla. Malttoi hyvin laukata samalla rytmillä koko sarjan. Toistoja 4.

* 23.1.15 Etäisyyden arviointi: 5 hyppyä (rimat 15 cm, viimeinen 20 cm), välit 6-6-6 ja viimeinen muuttuva välillä 6-9-12-15-18-21-15-12-6. Väleissä 18,21,15 otti hyvin lisälaukan esteiden väliin. Alussa siirryttäessä välistä 12 väliin 15 ei ottanut lisälaukkaa vaan teki Ansalle tyypillisen kaukaa venytetyn hypyn. Kiva oli nähdä, että siirryttäessä väleistä 18 ja 21 väliin 15 Ansa kuitenkin "muisti" välilaukan. Eli malttoi koota itseänsä, jotta välilaukka mahtui esteväliin. Tämä on hyvä treeni maltin kannalta ja treenaa sitä kokoamista, joka on Ansalle väliin hankalaa kun ei ehdi, muista, jaksa, halua...

* 23.1.15 Ponnistuspaikan valinta: 5 hyppyä (rimat 15 cm), välit 12-6-6-15. 1. kerralla ei ottanut välilaukkaa viimeiseen väliin vaan leiskautti taas venytyshypyn. 2.kerralla toin palkkaa lähemmäs ja välilaukka löytyi hyvin. 3. kerralla palkkaa kauemmas, Ansa kyllä otti välilaukan 15 väliin, mutta se ei ollut kunnollinen laukka vaan etujalat räveltivät miten sattuu (= kiire!). 4. kerralla palkka taas lähemmäs ja välilaukka oli puhdas. Ekaan 12 mitan väliin otti joka kerralla hyvän välilaukan. Hyvä treeni jatkoa ajatellen, tiedän taas että Ansalle palkan etäisyydellä on suuri merkitys. Sille tulee kiire jos palkka on kaukana. Eli okseritreenissä ja vedätystreenissä aluksi maltettava pitää palkka lähempänä, että malttaa koota itsensä ja sitten vasta hiljalleen viedä palkka kauemmas. Kevään agendana on kyllä Ansalle vedätykseen siedättäminen, koska se on aina ollut Ansalle hankalaa (=kiiiiiire!). 

Yleiset huomiot tästä ekasta treenikerrasta: palkan sijainti on Ansalle hyvin merkitsevässä osassa. Treenattava kevään mittaan kokoamista (siihen on eri treeni, joka tehdään ensi viikolla). Lisäksi treenattava vedätyksen sietoa ja sitä voisi rueta  työstämään nopealla hyppysuoralla, jossa lelu on estelinjalla ja Ansan pitää malttaa ottaa lelu, vaikka juoksen kovaa edellä. Jos ei ota lelua niin rata "häviää" eli apuohjaaja poistaa seuraavasta hypystä riman. Jospa tällä saisi edes vähän malttia vedätyskohtiin, joita olen aina joutunut kisoissa hieman miettimään (pysyykö rimat kun hyppää niin kaukaa, ei malta koota eikä ottaa viimeistä laukkaa, koska kiire). 

Tässä viime vuoden FMBB:ssä otetussa kuvassa näkyy hyvin, mitä tapahtuu hypylle kun tulee kiire. Vedätyskohta, ponnistus liian kaukaa ja hyppykaari laskee jo riman päällä. Tämä aiheuttaa sitten rimanpudotuksia. En taatusti tule saamaan tätä kokonaan Ansalta pois, mutta jos vähän saisi työstettyä parempaan suuntaan niin olisin tyytyväinen! 

ansa_kaukaa.jpg